Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi, sajtos-sonkás tekercs recept

Bécsi, sajtos-sonkás tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1 tojás
    • 1 tk olaj
    • 1 tk citromlé

    A kenéshez:

    • 1 ek tejföl
    • 1 mk pirospaprika

    A töltelékhez:

    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 ek étolaj
    • 20 dkg főtt sonka
    • 15 dkg bécsi szelet
    • 2 tojás
    • 15 dkg reszelt sajt
    • bors ízlés szerint
    • szerecsendió ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.

    Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, kis olajon lassan párolni kezdtem. Közben felvágtam a sonkát szintén apróra, ezt is hozzáadtam a fűszerekkel együtt.

    Öntöttem alá egy kis vizet,és úgy negyedórát pároltam, amíg az összes víz elpárolgott és a hagyma is megpuhult.

    Elzártam alatta a gázt és felvertem a tojásokat sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszeltem bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.

    Összekevertem és visszatértem a tésztához.

    Jól lisztezett deszkán kinyújtottam egészen vékonyra, téglalap alakúra és leraktam bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb 3 centit üresen hagytam.

    A sonkaszeleteken szétterítettem a tölteléket, erre pedig rásimítottam a sajtos tojásokat. Feltekertem, paprikás tejföllel lekentem és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.

    Úgy tíz perc múlva szeleteltem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek