Bécsi, sajtos-sonkás tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bécsi, sajtos-sonkás tekercs

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk olaj
  • 1 tk citromlé

A kenéshez:

  • 1 ek tejföl
  • 1 mk pirospaprika

A töltelékhez:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek étolaj
  • 20 dkg főtt sonka
  • 15 dkg bécsi szelet
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.

Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, kis olajon lassan párolni kezdtem. Közben felvágtam a sonkát szintén apróra, ezt is hozzáadtam a fűszerekkel együtt.

Öntöttem alá egy kis vizet,és úgy negyedórát pároltam, amíg az összes víz elpárolgott és a hagyma is megpuhult.

Elzártam alatta a gázt és felvertem a tojásokat sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszeltem bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.

Összekevertem és visszatértem a tésztához.

Jól lisztezett deszkán kinyújtottam egészen vékonyra, téglalap alakúra és leraktam bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb 3 centit üresen hagytam.

A sonkaszeleteken szétterítettem a tölteléket, erre pedig rásimítottam a sajtos tojásokat. Feltekertem, paprikás tejföllel lekentem és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.

Úgy tíz perc múlva szeleteltem.