Bécsi, sajtos-sonkás tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk olaj
  • 1 tk citromlé

A kenéshez:

  • 1 ek tejföl
  • 1 mk pirospaprika

A töltelékhez:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek étolaj
  • 20 dkg főtt sonka
  • 15 dkg bécsi szelet
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

Elkészítése:

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy egy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.

Töltelék előkészítése:

Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, majd kis olajon lassan párolni kezdtem. Közben apróra vágtam a sonkát is, és a fűszerekkel együtt hozzáadtam.

Kicsit vízzel felöntöttem, és körülbelül negyedórát pároltam, amíg az összes víz elpárolgott, és a hagyma megpuhult.

A gázt lezárva felvertem a tojásokat sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel, bele reszeltem bőven szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is belekevertem.

Összeállítás és sütés:

Visszatértem a tésztához. Egy jól lisztezett deszkán egészen vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, és ráhelyeztem a bécsi szeleteket úgy, hogy a széleken körülbelül 3 centimétert üresen hagytam.

A sonkaszeletekre elosztottam a tölteléket, erre pedig rákentem a sajtos tojásokat. Feltekertem, paprikás tejföllel megkentem, és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.

Körülbelül tíz perc pihentetés után szeleteltem.