Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabfőzelék recept

Zöldbabfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg friss, zsenge zöldbab
    • 2 szál (új) sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kis csokor friss vagy 1 ek szárított petrezselyemzöld
    • 3 ek étolaj
    • 2 babérlevél
    • 2 tk ételízesítő

    Habaráshoz:

    • 1 kis doboz tejföl (150 g)
    • 1 nagy ek étkezési keményítő
    • 1 nagy tk fűszerpaprika
    • 1 tk ecet
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk és kis darabokra vagdossuk. A sárgarépát megtisztítjuk és kisebb, vékony hasábokra feldaraboljuk.

    Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a zöldbabot és a répát, fűszerezzük ételízesítővel és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, végül lassú lángon, lefedve főzzük.

    Amíg fő az étel, elkészítjük a habarást.

    A hozzávalókat egy kisebb tálba téve csomómentesen kikeverjük.

    20-25 perc főzés után behabarjuk a főzeléket. 1 percet még hagyjuk főni, ezalatt a sósságát ellenőrizhetjük, majd elzárjuk a lángot és elkészült a friss nyári, vitamindús ételünk!

    Jómagam sütőkolbásszal tálaltam, de bármilyen sült illik hozzá.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá