Hozzávalók:
Habaráshoz:
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk és kis darabokra vagdossuk. A sárgarépát megtisztítjuk és kisebb, vékony hasábokra feldaraboljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a zöldbabot és a répát, fűszerezzük ételízesítővel és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, végül lassú lángon, lefedve főzzük.
Amíg fő az étel, elkészítjük a habarást.
A hozzávalókat egy kisebb tálba téve csomómentesen kikeverjük.
20-25 perc főzés után behabarjuk a főzeléket. 1 percet még hagyjuk főni, ezalatt a sósságát ellenőrizhetjük, majd elzárjuk a lángot és elkészült a friss nyári, vitamindús ételünk!
Jómagam sütőkolbásszal tálaltam, de bármilyen sült illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!