Zöldbabfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg friss, zsenge zöldbab
  • 2 szál (új) sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss vagy 1 ek szárított petrezselyemzöld
  • 3 ek étolaj
  • 2 babérlevél
  • 2 tk ételízesítő

Habaráshoz:

  • 1 kis doboz tejföl (150 g)
  • 1 nagy ek étkezési keményítő
  • 1 nagy tk fűszerpaprika
  • 1 tk ecet
  • kevés víz

Elkészítése:

A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk és kis darabokra vagdossuk. A sárgarépát megtisztítjuk és kisebb, vékony hasábokra feldaraboljuk.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a zöldbabot és a répát, fűszerezzük ételízesítővel és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, végül lassú lángon, lefedve főzzük.

Amíg fő az étel, elkészítjük a habarást.

A hozzávalókat egy kisebb tálba téve csomómentesen kikeverjük.

20-25 perc főzés után behabarjuk a főzeléket. 1 percet még hagyjuk főni, ezalatt a sósságát ellenőrizhetjük, majd elzárjuk a lángot és elkészült a friss nyári, vitamindús ételünk!

Jómagam sütőkolbásszal tálaltam, de bármilyen sült illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!