Petrezselymes cukkini főzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés vagy csirkehús
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, bors, kömény ízlés szerint
- 2 db cukkíni (kb 70 dkg)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk és az olajon megdinsztelt hagymára tesszük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és sót, borsot, köményt ízlés szerint. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje és feltesszük főni.
A cukkinit megmossuk, de nem hámozzuk meg. Lereszeljük, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, az átnyomott fokhagymát. Kevés vizet adunk hozzá és elkezdjük főzni. Mikor félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a sót. Ha már megfőtt, akkor tejfölös habarással besűrítjük.
Tálaláskor a pörköltet rátesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









