Petrezselymes cukkini főzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés vagy csirkehús
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, bors, kömény ízlés szerint
- 2 db cukkíni (kb 70 dkg)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk és az olajon megdinsztelt hagymára tesszük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és sót, borsot, köményt ízlés szerint. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje és feltesszük főni.
A cukkinit megmossuk, de nem hámozzuk meg. Lereszeljük, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, az átnyomott fokhagymát. Kevés vizet adunk hozzá és elkezdjük főzni. Mikor félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a sót. Ha már megfőtt, akkor tejfölös habarással besűrítjük.
Tálaláskor a pörköltet rátesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









