Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos káposzta húsgombóccal recept

Paradicsomos káposzta húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Káposztához:

    • 1 kg fejes káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 kis doboz paradicsompüré (2*180 g)
    • 3 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • só, kömény, bazsalikom ízlés szerint

    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál vegeta
    • 1 mokkáskanál majoránna
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A káposztát felszeleteljük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, sót, köményt, bazsalikomot és a paradicsompürét.
    Annyi vizezel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

    A darált húshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tojást, vegetát, majoránnát, összekeverjük és gombócokat formázunk belőle. Mikor a káposzta felforr, a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.

    Ekkor az olajon liszttel világos rántás készítünk, ráteszzük a fűszer paprikát, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük és a káposztához adjuk, majd összeforraljuk.

    Tipp:

    1-2 kanál cukrot szoktam hozzáadni a főzelékhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá