Paradicsomos káposzta húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Káposztához:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kis doboz paradicsompüré (2*180 g)
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, kömény, bazsalikom ízlés szerint

Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál vegeta
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

A káposztát felszeleteljük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, sót, köményt, bazsalikomot és a paradicsompürét.
Annyi vizezel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

A darált húshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tojást, vegetát, majoránnát, összekeverjük és gombócokat formázunk belőle. Mikor a káposzta felforr, a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.

Ekkor az olajon liszttel világos rántás készítünk, ráteszzük a fűszer paprikát, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük és a káposztához adjuk, majd összeforraljuk.

Tipp:

1-2 kanál cukrot szoktam hozzáadni a főzelékhez.