Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete babfőzelék fasírttal recept

Fekete babfőzelék fasírttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A fasírthoz:

    • 1 bögre nagy szemű fekete bab
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 db babérlevél
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál olaj vagy zsír
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál 10 % ecet

    A fasírthoz:

    • 40 dkg darált sertéshús
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál durvábbra darált zsemlemorzsa
    • 4 dl olaj

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet.

    Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük.

    A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, elkeverjük és megfőtt babra öntjük és felforraljuk. Ízesítjük cukorral és ecettel.

    A darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk.

    Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.

    Együtt tálaljuk a fasírtot a főzelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá