Fekete babfőzelék fasírttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A fasírthoz:
- 1 bögre nagy szemű fekete bab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- só
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál 10 % ecet
A fasírthoz:
- 40 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál durvábbra darált zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet.
Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük.
A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, elkeverjük és megfőtt babra öntjük és felforraljuk. Ízesítjük cukorral és ecettel.
A darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk.
Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.
Együtt tálaljuk a fasírtot a főzelékkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »