Fekete babfőzelék fasírttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A fasírthoz:
- 1 bögre nagy szemű fekete bab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- só
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál 10 % ecet
A fasírthoz:
- 40 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál durvábbra darált zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet.
Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük.
A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, elkeverjük és megfőtt babra öntjük és felforraljuk. Ízesítjük cukorral és ecettel.
A darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk.
Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.
Együtt tálaljuk a fasírtot a főzelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »