Hozzávalók:
A fasírthoz:
A fasírthoz:
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet.
Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük.
A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, elkeverjük és megfőtt babra öntjük és felforraljuk. Ízesítjük cukorral és ecettel.
A darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk.
Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.
Együtt tálaljuk a fasírtot a főzelékkel.