Fekete babfőzelék fasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fekete babfőzelék fasírttal

Hozzávalók:
A fasírthoz:

  • 1 bögre nagy szemű fekete bab
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál 10 % ecet

A fasírthoz:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál durvábbra darált zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj

Elkészítése:

A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet.

Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük.

A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, elkeverjük és megfőtt babra öntjük és felforraljuk. Ízesítjük cukorral és ecettel.

A darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk.

Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.

Együtt tálaljuk a fasírtot a főzelékkel.