Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete macaronok recept

Fekete macaronok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 30 db macaronhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 kk só
    • 50 g kristálycukor
    • 1/2 tk vaníliaaroma
    • 6-8 csepp gél fekete ételfesték
    • 95 g mandulaliszt
    • 210 g porcukor

    Díszítéshez:

    • arany színű pumpás ételcsillám

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.

    Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd addig verjük, míg a hab a habverőről csak ütögetésre esik le, de magától nem.

    Egy edénybe átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, összekeverjük, majd spatulával finoman először csak a száraz keverék negyedét, majd a többi részét is hozzáadjuk.

    Addig kell spatulával forgatni a masszát, amíg szép sűrű nem lesz. Onnan tudjuk hogy megfelelő az állaga, hogy ha a spatula fejét megmerítjük benne, le tudunk írni egy 8-as alakot a sűrű, lecsorgó masszával.

    A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. Jól odaütögetjük a tepsi alját a pulthoz, majd 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni. Akkor lesz sütésre kész, ha a halmocskák tetejét megsimítva az ujjbegyünk száraz marad. Figyelem! Ha ezeket a lépéseket kihagyod, laposak és hólyagosak lesznek.

    Előmelegített sütőben, 150 fokon 17 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

    A macaronokat krémmel megtöltjük (a képen málnakrémet használtam) és tetejüket ételcsillámmal befújjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá