Házi jégkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 4 ek cukrozott kakaópor
- 10 dkg erdei gyümölcs (el is maradhat)
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük kb 10 perc alatt.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük szép óvatosan a tejszínt és a tojásos-cukros masszát.
Egy 7*11*36 cm méretű kalácsformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy az oldalán túllógjon. Jól megszórjuk cukrozott kakaóval a forma alját, ráöntjük a fele krémet, megszórjuk cukrozott kakaóval, majd a másik fele krémmel befedjük.
Egy kis erdei gyümölcsöt tettem a tetejére, majd kakaóval megszórtam.
Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ezután egy tálcára borítjuk és máris fogyaszthatjuk. 2 literes kalácsforma teljesen tele van vele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Csupán pár összetevő kell hozzá,a bolti meg sem közelíti és jóval olcsóbb.
Készítsétek el ezt a nagyon finom jégkrémet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









