Házi jégkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 4 ek cukrozott kakaópor
- 10 dkg erdei gyümölcs (el is maradhat)
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük kb 10 perc alatt.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük szép óvatosan a tejszínt és a tojásos-cukros masszát.
Egy 7*11*36 cm méretű kalácsformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy az oldalán túllógjon. Jól megszórjuk cukrozott kakaóval a forma alját, ráöntjük a fele krémet, megszórjuk cukrozott kakaóval, majd a másik fele krémmel befedjük.
Egy kis erdei gyümölcsöt tettem a tetejére, majd kakaóval megszórtam.
Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ezután egy tálcára borítjuk és máris fogyaszthatjuk. 2 literes kalácsforma teljesen tele van vele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Csupán pár összetevő kell hozzá,a bolti meg sem közelíti és jóval olcsóbb.
Készítsétek el ezt a nagyon finom jégkrémet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »