Házi jégkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 4 ek cukrozott kakaópor
  • 10 dkg erdei gyümölcs (el is maradhat)

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük kb 10 perc alatt.

A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük szép óvatosan a tejszínt és a tojásos-cukros masszát.

Egy 7*11*36 cm méretű kalácsformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy az oldalán túllógjon. Jól megszórjuk cukrozott kakaóval a forma alját, ráöntjük a fele krémet, megszórjuk cukrozott kakaóval, majd a másik fele krémmel befedjük.

Egy kis erdei gyümölcsöt tettem a tetejére, majd kakaóval megszórtam.

Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ezután egy tálcára borítjuk és máris fogyaszthatjuk. 2 literes kalácsforma teljesen tele van vele.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Csupán pár összetevő kell hozzá,a bolti meg sem közelíti és jóval olcsóbb.
Készítsétek el ezt a nagyon finom jégkrémet!