Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Préselt, füstölt malactervin recept

Préselt, füstölt malactervin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg füstölt malacfül
    • 20 dkg csülök
    • egy kisüveg ecetes torma
    • 4 db csemegeuborka
    • 25dkg mascarpone
    • 20 dkg paraj
    • 1 kg burgonya
    • 1 ek vaj
    • só, bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • fokhagyma
    • babérlevél
    • 1 tk zselatinpor

    Elkészítése:

    Az ecetes tormát a mascarponéval habosra keverjük, sóval borssal ízesítjük és hűtőbe tesszük.

    A füstölt fület és csülköt feltesszük főni sóval, borssal, babérlevéllel, tiszíttott fokhagyma gerezdekkel és az egész vöröshagymával, majd puhára főzzük.

    Ha kész, kiszedjük és apróra daraboljuk.

    A főzőléből félreteszünk kb 0,2 dl-t.

    Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal.

    Az uborkát apró kockára vágjuk és a formába tesszük a húsokkal rétegezve.

    A csülök levet lábasba tesszük és a zselatinnal felmelegítjük, majd ráöntjük a húsra.

    Fóliával betakarjuk és hűtőbe tesszük, nehezékkel lenyomatjuk egy éjszakára.

    A burgonyát megfőzzük, a parajt vajon megfonnyasztjuk, sóval és borssal ízesítjük.

    A burgonyát megtörjük és összekeverjük a parajjal. Egy alufóliát kiterítünk, rátesszük a masszát, majd henger alakúra formázzuk és feltekerjük, a két végét összetekerjük ellentétesen és hűtőbe tesszük.

    Másnap a burgonyapogácsát felszeleteljük, a húst is szeletekre vágjuk, a tormahabot evőkanállal formázzuk tálaláskor. Díszíthetjük koktélparadicsommal és bébi spenótlevéllel.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá