Préselt, füstölt malactervin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt malacfül
  • 20 dkg csülök
  • egy kisüveg ecetes torma
  • 4 db csemegeuborka
  • 25dkg mascarpone
  • 20 dkg paraj
  • 1 kg burgonya
  • 1 ek vaj
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • 1 tk zselatinpor

Elkészítése:

Az ecetes tormát a mascarponéval habosra keverjük, sóval borssal ízesítjük és hűtőbe tesszük.

A füstölt fület és csülköt feltesszük főni sóval, borssal, babérlevéllel, tiszíttott fokhagyma gerezdekkel és az egész vöröshagymával, majd puhára főzzük.

Ha kész, kiszedjük és apróra daraboljuk.

A főzőléből félreteszünk kb 0,2 dl-t.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal.

Az uborkát apró kockára vágjuk és a formába tesszük a húsokkal rétegezve.

A csülök levet lábasba tesszük és a zselatinnal felmelegítjük, majd ráöntjük a húsra.

Fóliával betakarjuk és hűtőbe tesszük, nehezékkel lenyomatjuk egy éjszakára.

A burgonyát megfőzzük, a parajt vajon megfonnyasztjuk, sóval és borssal ízesítjük.

A burgonyát megtörjük és összekeverjük a parajjal. Egy alufóliát kiterítünk, rátesszük a masszát, majd henger alakúra formázzuk és feltekerjük, a két végét összetekerjük ellentétesen és hűtőbe tesszük.

Másnap a burgonyapogácsát felszeleteljük, a húst is szeletekre vágjuk, a tormahabot evőkanállal formázzuk tálaláskor. Díszíthetjük koktélparadicsommal és bébi spenótlevéllel.

Jó étvágyat!