Hozzávalók:
Elkészítése:
Az ecetes tormát a mascarponéval habosra keverjük, sóval borssal ízesítjük és hűtőbe tesszük.
A füstölt fület és csülköt feltesszük főni sóval, borssal, babérlevéllel, tiszíttott fokhagyma gerezdekkel és az egész vöröshagymával, majd puhára főzzük.
Ha kész, kiszedjük és apróra daraboljuk.
A főzőléből félreteszünk kb 0,2 dl-t.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal.
Az uborkát apró kockára vágjuk és a formába tesszük a húsokkal rétegezve.
A csülök levet lábasba tesszük és a zselatinnal felmelegítjük, majd ráöntjük a húsra.
Fóliával betakarjuk és hűtőbe tesszük, nehezékkel lenyomatjuk egy éjszakára.
A burgonyát megfőzzük, a parajt vajon megfonnyasztjuk, sóval és borssal ízesítjük.
A burgonyát megtörjük és összekeverjük a parajjal. Egy alufóliát kiterítünk, rátesszük a masszát, majd henger alakúra formázzuk és feltekerjük, a két végét összetekerjük ellentétesen és hűtőbe tesszük.
Másnap a burgonyapogácsát felszeleteljük, a húst is szeletekre vágjuk, a tormahabot evőkanállal formázzuk tálaláskor. Díszíthetjük koktélparadicsommal és bébi spenótlevéllel.
Jó étvágyat!