Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hawaii zsemle recept

Hawaii zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 dl ananászlé
    • 1 dl tej
    • 6 dkg olvasztott vaj (sótlan)
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, könnyedén felvert
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 1/2 kiskanál só
    • 7 g porélesztő
    • 55 dkg finomliszt

    Sütéshez:

    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál ananászlé

    Elkészítése:

    Az ananász levett, cukrot, vajat és a tejet melegítsük fel egy edényben langyosra.

    Húzzuk félre az edényt és a tojásokatt keverjük el benne.

    A lisztben keverjük el a sót és az élesztőt. A lisztes keverékhez apránként adagolva adjuk hozzá a tejes keveréket, majd 8-10 perc alatt dolgozzuk ki jól a tésztát. Enyhén ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.

    A kidolgozott tésztát rakjuk egy vajjal kikent tálba, majd 2 óra alatt kelesszük a duplájára.

    A duplájára kelt tésztát osszuk több részre attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk.

    A tésztából formázzunk gombócokat. Rakjuk egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. A zsemléket ezután még 40-50 percig kelesztjük meleg helyen.

    Ha megkeltek, akkor a tojással elkevert ananászlével kenjük le.

    Előmelegített, 170 C°-os sütőben, kb 16-20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, tépkedjük szét, majd készítsünk belőle mini szendvicseket.

    Tipp:

    Ezek a kisméretű édes zsemlék ananászlével vannak ízesítve. Mutatós szendvicseket készíthetünk belőlük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá