Hawaii zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 dl ananászlé
  • 1 dl tej
  • 6 dkg olvasztott vaj (sótlan)
  • 2 egész tojás, könnyedén felvert
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 kiskanál só
  • 7 g porélesztő
  • 55 dkg finomliszt

Sütéshez:

  • 1 nagy tojás
  • 1 evőkanál ananászlé

Elkészítése:

Az ananász levett, cukrot, vajat és a tejet melegítsük fel egy edényben langyosra.

Húzzuk félre az edényt és a tojásokatt keverjük el benne.

A lisztben keverjük el a sót és az élesztőt. A lisztes keverékhez apránként adagolva adjuk hozzá a tejes keveréket, majd 8-10 perc alatt dolgozzuk ki jól a tésztát. Enyhén ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.

A kidolgozott tésztát rakjuk egy vajjal kikent tálba, majd 2 óra alatt kelesszük a duplájára.

A duplájára kelt tésztát osszuk több részre attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk.

A tésztából formázzunk gombócokat. Rakjuk egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. A zsemléket ezután még 40-50 percig kelesztjük meleg helyen.

Ha megkeltek, akkor a tojással elkevert ananászlével kenjük le.

Előmelegített, 170 C°-os sütőben, kb 16-20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, tépkedjük szét, majd készítsünk belőle mini szendvicseket.

Tipp:

Ezek a kisméretű édes zsemlék ananászlével vannak ízesítve. Mutatós szendvicseket készíthetünk belőlük.