Hozzávalók:
Sütéshez:
Elkészítése:
Az ananász levett, cukrot, vajat és a tejet melegítsük fel egy edényben langyosra.
Húzzuk félre az edényt és a tojásokatt keverjük el benne.
A lisztben keverjük el a sót és az élesztőt. A lisztes keverékhez apránként adagolva adjuk hozzá a tejes keveréket, majd 8-10 perc alatt dolgozzuk ki jól a tésztát. Enyhén ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.
A kidolgozott tésztát rakjuk egy vajjal kikent tálba, majd 2 óra alatt kelesszük a duplájára.
A duplájára kelt tésztát osszuk több részre attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk.
A tésztából formázzunk gombócokat. Rakjuk egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. A zsemléket ezután még 40-50 percig kelesztjük meleg helyen.
Ha megkeltek, akkor a tojással elkevert ananászlével kenjük le.
Előmelegített, 170 C°-os sütőben, kb 16-20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, tépkedjük szét, majd készítsünk belőle mini szendvicseket.
Ezek a kisméretű édes zsemlék ananászlével vannak ízesítve. Mutatós szendvicseket készíthetünk belőlük.