Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsebes zsemle recept

Zsebes zsemle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 dl tej
    • 45 dkg liszt
    • 1,5 evőkanál cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos víz
    • 1/2 dl olaj
    • 1,5 teáskanál só

    A kenéshez:

    • olaj

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a vízzel, olajjal és a felfuttatott élesztővel és jól kidagasztjuk a tésztát.

    Letakarva 1 órán át kelesztjük.

    Kelesztés után 8 egyforma gombócot készítünk, amit letakarunk és 10 percig pihentetünk.

    Mikor letelt a 10 perc minden golyóból 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk, majd megkenjük olajjal és félbehajtjuk, majd ezt is félbehajtjuk és sütőpapirral bélelt lemezre téve kelesztjük még 20 percig letakarva.

    Addig előmelegitjük a sütőt 175 °C-ra.

    Lekenjük felvert tojásságával a zsemléket és 20-25 perc alatt megsütjük.

    Sütőből kivéve picit lespricceljük vízzel. Ha kihűlt ízlés szerint rakunk bele szalámit, sajtot, hagymát, uborkát, stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá