Törtbab lecsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20-30 dkg vörösbab
- 2 paradicsom
- 3 paprika
- 2 vöröshagyma
- 30 dkg darált hús
- só, bors
- pirospaprika
- babérlevél
- olaj
Elkészítése:
A babot ízesítve( só, bors, babérlevél) megfőztem, összetörtem.
A felszeletelt hagymából, paprikából, paradicsomból, és darált húsból, só és fűszerpaprika hozzáadásával kevés olajon lecsót készítettem.
Végül rápakoltam a törtbab tetejére.
Tálaláskor mindenki ízlés szerint szaggatott belőle.
Jó étvágyat mindenkinek!
Sztori:
Szerettem a nagyim főztjét…ezt a “törtbab”-os ételt is nála ettem először (bár ő egyszerűbben, csupán pirított hagymával a tetején készítette.).
A héten maradt ebből-abból : egy kis darált hús, kevés paradicsom, paprika, vörös bab, ezért jutott eszembe, hogy elkészítem a családnak. Friss bagettel tökéletes volt!
Tipp:
A főzési idő jóval lecsökken, ha előfőzött, vagy fagyasztott, esetleg konzerv babot használunk fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »