Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot ízesítve( só, bors, babérlevél) megfőztem, összetörtem.
A felszeletelt hagymából, paprikából, paradicsomból, és darált húsból, só és fűszerpaprika hozzáadásával kevés olajon lecsót készítettem.
Végül rápakoltam a törtbab tetejére.
Tálaláskor mindenki ízlés szerint szaggatott belőle.
Jó étvágyat mindenkinek!
Szerettem a nagyim főztjét…ezt a “törtbab”-os ételt is nála ettem először (bár ő egyszerűbben, csupán pirított hagymával a tetején készítette.).
A héten maradt ebből-abból : egy kis darált hús, kevés paradicsom, paprika, vörös bab, ezért jutott eszembe, hogy elkészítem a családnak. Friss bagettel tökéletes volt!
A főzési idő jóval lecsökken, ha előfőzött, vagy fagyasztott, esetleg konzerv babot használunk fel.