Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tormás csirkepástétom füstölt sonkában recept

Tormás csirkepástétom füstölt sonkában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • 1 áztatott zsemle
    • 4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 10 dkg reszelt torma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 szelet vékony füstölt sonka
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet 1*1 cm-es kockára vágjuk, besózzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk.

    A felét ledaráljuk.

    A masszát keverő tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük.

    Az apróra vágott paprikát hozzáadjuk, majd belekeverjük a maradék pirított csirkét, a vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát, a szétmorzsolt zsömlét, a tojást és a reszelt tormát is.

    Egy őzgerinc formába belefektetjük a sonka szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymás és a forma oldalát is betakarják.

    Ebbe kanalazzuk a húskeveréket, lenyomkodjuk és az őzgerinc formát tepsibe rakva kb. fél órán át sütjük. A tepsibe öntsünk egy pohár vizet.

    Ha megpirult, kiborítjuk egy tiszta tepsibe és a sonkás felét is megpirítjuk.

    Tipp:

    Idény salátával, körettel, önálló ételként is megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá