Tormás csirkepástétom füstölt sonkában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 áztatott zsemle
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg reszelt torma
  • 1 tojás
  • 10 szelet vékony füstölt sonka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítése:

A csirkemellet 1*1 cm-es kockára vágjuk, besózzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk.

A felét ledaráljuk.

A masszát keverő tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Az apróra vágott paprikát hozzáadjuk, majd belekeverjük a maradék pirított csirkét, a vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát, a szétmorzsolt zsömlét, a tojást és a reszelt tormát is.

Egy őzgerinc formába belefektetjük a sonka szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymás és a forma oldalát is betakarják.

Ebbe kanalazzuk a húskeveréket, lenyomkodjuk és az őzgerinc formát tepsibe rakva kb. fél órán át sütjük. A tepsibe öntsünk egy pohár vizet.

Ha megpirult, kiborítjuk egy tiszta tepsibe és a sonkás felét is megpirítjuk.

Tipp:

Idény salátával, körettel, önálló ételként is megállja a helyét.