Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt pulykacombbal töltött kosárkák, fokhagymás joghurttal recept

Füstölt pulykacombbal töltött kosárkák, fokhagymás joghurttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só

    A töltelékhez:

    • süstölt pulykacomb
    • sajt

    A szószhoz:

    • 100 ml görög joghurt
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, felkockázott margarin és jól összedolgozzuk. Fóliába tekerve, 20 percet pihentetjük hűvős helyen.

    Pihentetés után kis golyókat formálunk a tésztából, annak függvényében, hogy mekkorák a formáink. Nem kell kivajazni a formákat, mivel a tésztában lévő margarin nem engedi, hogy beleragadjon.

    A formákba nyomkodjuk a tésztát és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A sajt lehet bármilyen. Annyi a dolgunk, hogy lereszeljük. Ezután felkockázzuk a füstölt pulykacombot.

    A kosárkákba helyezzük a sajtot, majd rá a felkockázott pulykacombot is.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

    Az öntethez lereszeljük a fokhagymát és összekeverjük a joghurttal, amíg elkészülnek a kosárkák.

    Ebből az adagból 18 kosárka készűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá