Füstölt pulykacombbal töltött kosárkák, fokhagymás joghurttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kk só

A töltelékhez:

  • süstölt pulykacomb
  • sajt

A szószhoz:

  • 100 ml görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, felkockázott margarin és jól összedolgozzuk. Fóliába tekerve, 20 percet pihentetjük hűvős helyen.

Pihentetés után kis golyókat formálunk a tésztából, annak függvényében, hogy mekkorák a formáink. Nem kell kivajazni a formákat, mivel a tésztában lévő margarin nem engedi, hogy beleragadjon.

A formákba nyomkodjuk a tésztát és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A sajt lehet bármilyen. Annyi a dolgunk, hogy lereszeljük. Ezután felkockázzuk a füstölt pulykacombot.

A kosárkákba helyezzük a sajtot, majd rá a felkockázott pulykacombot is.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Az öntethez lereszeljük a fokhagymát és összekeverjük a joghurttal, amíg elkészülnek a kosárkák.

Ebből az adagból 18 kosárka készűlt.