Töltött paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 8 TV paprika
- 2 dl rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0,7 liter paradicsomlé
- 1 szál zeller
- 4 ek étolaj
- 3 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A paprikákat kicsumázzuk. A rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A húshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot és a vörös és fokhagymát reszelve és 2 tk pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük. A kész húsos masszával betöltjük a paprikákat. Ha marad, akkor a masszából gombócokat formázhatunk.
A kész paprikákat egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adhatunk hozzá, majd rátesszük a zellerlevelet is.
Elkezdjük főzni, majd ha a víz kezd elpárologni, akkor helyette paradicsomlével öntjük fel.
Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd 1 tk paprikát is belekeverünk. A kész rántást hozzáadjuk a paprikához, jól elkeverjük és összeforraljuk.
Ha kell, akkor a végén még utánízesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »