Hozzávalók:
Elkészítése:
A paprikákat kicsumázzuk. A rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A húshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot és a vörös és fokhagymát reszelve és 2 tk pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük. A kész húsos masszával betöltjük a paprikákat. Ha marad, akkor a masszából gombócokat formázhatunk.
A kész paprikákat egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adhatunk hozzá, majd rátesszük a zellerlevelet is.
Elkezdjük főzni, majd ha a víz kezd elpárologni, akkor helyette paradicsomlével öntjük fel.
Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd 1 tk paprikát is belekeverünk. A kész rántást hozzáadjuk a paprikához, jól elkeverjük és összeforraljuk.
Ha kell, akkor a végén még utánízesíthetjük.