Töltött paprika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 8 TV paprika
  • 2 dl rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0,7 liter paradicsomlé
  • 1 szál zeller
  • 4 ek étolaj
  • 3 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A paprikákat kicsumázzuk. A rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

A húshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot és a vörös és fokhagymát reszelve és 2 tk pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük. A kész húsos masszával betöltjük a paprikákat. Ha marad, akkor a masszából gombócokat formázhatunk.

A kész paprikákat egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adhatunk hozzá, majd rátesszük a zellerlevelet is.

Elkezdjük főzni, majd ha a víz kezd elpárologni, akkor helyette paradicsomlével öntjük fel.

Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd 1 tk paprikát is belekeverünk. A kész rántást hozzáadjuk a paprikához, jól elkeverjük és összeforraljuk.

Ha kell, akkor a végén még utánízesíthetjük.