Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karalábé Kata módra recept

Töltött karalábé Kata módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 db karalábé
    • 1 ek vaj, vagy más zsiradék
    • 50 dkg darált hús/sertés,csirkemell stb./
    • 1 kisebb vöröshagyma/a hússal darálom le,de lehet aprítani is/
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zabpehely, vagy rizs (ki mit szeret)
    • 1 kis doboz tejföl
    • 2 ek liszt/én teljeskiőrlésű, vagy zabpehely lisztet használok/
    • őrölt bors
    • csipet cukor
    • kb. 2 ek petrezselyem zöld

    Elkészítése:

    A karalábékat megpucoljuk, majd kettévágjuk és a közepüket kivájjuk.

    A húst a vöröshagymával együtt ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet. Az egészet összedolgozzuk és megtöltjük a masszával a kivájt karalábékat.  Ha marad ki a töltelékből, csináljuk belőle gombócokat.

    A vajat egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadunk egy csipet cukrot és megpirítjuk rajta a karalábéból kivájt forgácsokat. Sózzuk, majd felöntjük 2 liter vízzel.

    Amikor a víz felforrt, belerakjuk a megtöltött karalábékat és a maradék töltelékből formált gombócokat.

    Lefedve, puhára pároljuk.

    A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és ha megfőzzek a karalábék, behabarjuk.

    Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, majd még egyszer felforraljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá