Töltött karalábé Kata módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db karalábé
- 1 ek vaj, vagy más zsiradék
- 50 dkg darált hús/sertés,csirkemell stb./
- 1 kisebb vöröshagyma/a hússal darálom le,de lehet aprítani is/
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zabpehely, vagy rizs (ki mit szeret)
- 1 kis doboz tejföl
- 2 ek liszt/én teljeskiőrlésű, vagy zabpehely lisztet használok/
- só
- őrölt bors
- csipet cukor
- kb. 2 ek petrezselyem zöld
Elkészítése:
A karalábékat megpucoljuk, majd kettévágjuk és a közepüket kivájjuk.
A húst a vöröshagymával együtt ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet. Az egészet összedolgozzuk és megtöltjük a masszával a kivájt karalábékat. Ha marad ki a töltelékből, csináljuk belőle gombócokat.
A vajat egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadunk egy csipet cukrot és megpirítjuk rajta a karalábéból kivájt forgácsokat. Sózzuk, majd felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor a víz felforrt, belerakjuk a megtöltött karalábékat és a maradék töltelékből formált gombócokat.
Lefedve, puhára pároljuk.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és ha megfőzzek a karalábék, behabarjuk.
Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, majd még egyszer felforraljuk.
Jó étvágyat hozzá!