Hozzávalók:
Elkészítése:
A karalábékat megpucoljuk, majd kettévágjuk és a közepüket kivájjuk.
A húst a vöröshagymával együtt ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet. Az egészet összedolgozzuk és megtöltjük a masszával a kivájt karalábékat. Ha marad ki a töltelékből, csináljuk belőle gombócokat.
A vajat egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadunk egy csipet cukrot és megpirítjuk rajta a karalábéból kivájt forgácsokat. Sózzuk, majd felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor a víz felforrt, belerakjuk a megtöltött karalábékat és a maradék töltelékből formált gombócokat.
Lefedve, puhára pároljuk.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és ha megfőzzek a karalábék, behabarjuk.
Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, majd még egyszer felforraljuk.
Jó étvágyat hozzá!