Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg édes káposzta
    • kb 3 liter víz
    • 2 ek só
    • 1 ek ecet

    Töltelék:

    • 80 dkg darált hús
    • 3 ek nagyszemű zabpehely
    • 1 nagy ek só
    • 1 ek őrölt bors
    • 1 nagy ek pirospaprika
    • 2 gerezd fokhagyma préselve
    • 1 közepes fej vöröshagyma kockára vágva

    Elkészítése:

    A vizet feltesszük főni az ecettel és a sóval,majd a káposzta torzsáját kivágjuk, forró vízbe tesszük, 1-1 perc elteltével megforgatjuk a vízben és a megpuhult nagyobb leveleket húsvillával leszedjük, a maradékot is kivesszük egyben,amit majd laskára vágunk, ha kihűlt.

    A káposztalevelekről éles késsel levágjuk a kordát középen futó vastag részt.

    A húshoz adjuk az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk, majd megtöltjük a káposztaleveleket.

    Az egyben maradt káposztadarabot összevágjuk laskára, a felét a fazék aljára szórjuk, majd egy kis kaporszárat rakunk bele és erre jönnek a megtöltött káposzták, végül a maradék felaprított káposzta.

    Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a káposztákat, majd kb 40 perig főzzük kis lángon.

    Én nem szoktam semmit rátenni (pl rántás). Nagyon finom, főleg a kapor miatt, mert különleges, finom ízt ad az ételnek. Én soha nem hagyom ki.

    Tálaláskor adhatunk hozzá bőven tejfölt.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá