Töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg édes káposzta
  • kb 3 liter víz
  • 2 ek só
  • 1 ek ecet

Töltelék:

  • 80 dkg darált hús
  • 3 ek nagyszemű zabpehely
  • 1 nagy ek só
  • 1 ek őrölt bors
  • 1 nagy ek pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • 1 közepes fej vöröshagyma kockára vágva

Elkészítése:

A vizet feltesszük főni az ecettel és a sóval,majd a káposzta torzsáját kivágjuk, forró vízbe tesszük, 1-1 perc elteltével megforgatjuk a vízben és a megpuhult nagyobb leveleket húsvillával leszedjük, a maradékot is kivesszük egyben,amit majd laskára vágunk, ha kihűlt.

A káposztalevelekről éles késsel levágjuk a kordát középen futó vastag részt.

A húshoz adjuk az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk, majd megtöltjük a káposztaleveleket.

Az egyben maradt káposztadarabot összevágjuk laskára, a felét a fazék aljára szórjuk, majd egy kis kaporszárat rakunk bele és erre jönnek a megtöltött káposzták, végül a maradék felaprított káposzta.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a káposztákat, majd kb 40 perig főzzük kis lángon.

Én nem szoktam semmit rátenni (pl rántás). Nagyon finom, főleg a kapor miatt, mert különleges, finom ízt ad az ételnek. Én soha nem hagyom ki.

Tálaláskor adhatunk hozzá bőven tejfölt.

Jó étvágyat hozzá!