Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A vizet feltesszük főni az ecettel és a sóval,majd a káposzta torzsáját kivágjuk, forró vízbe tesszük, 1-1 perc elteltével megforgatjuk a vízben és a megpuhult nagyobb leveleket húsvillával leszedjük, a maradékot is kivesszük egyben,amit majd laskára vágunk, ha kihűlt.
A káposztalevelekről éles késsel levágjuk a kordát középen futó vastag részt.
A húshoz adjuk az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk, majd megtöltjük a káposztaleveleket.
Az egyben maradt káposztadarabot összevágjuk laskára, a felét a fazék aljára szórjuk, majd egy kis kaporszárat rakunk bele és erre jönnek a megtöltött káposzták, végül a maradék felaprított káposzta.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a káposztákat, majd kb 40 perig főzzük kis lángon.
Én nem szoktam semmit rátenni (pl rántás). Nagyon finom, főleg a kapor miatt, mert különleges, finom ízt ad az ételnek. Én soha nem hagyom ki.
Tálaláskor adhatunk hozzá bőven tejfölt.
Jó étvágyat hozzá!