Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tölcséres csirkemáj recept

Tölcséres csirkemáj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre):

    • 1/2 bögre tej
    • 1/2 bögre víz
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 mk cukor
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 teáskanál só
    • 2,5 teáskanál instant élesztő
    • 3,5–4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel)

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tej
    • szezámmag

    A töltelékhez:

    • 1/2 kg csirkemáj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tk paprikakrém

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni.

    Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával.

    A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam.

    A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.

    Szinte bármivel tölthető.

    A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.

    Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet.

    A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá