Hozzávalók:
Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre):
Kenéshez:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni.
Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával.
A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam.
A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
Szinte bármivel tölthető.
A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.
Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet.
A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is.