Tölcséres csirkemáj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre):

  • 1/2 bögre tej
  • 1/2 bögre víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mk cukor
  • 1 felvert tojás
  • 1,5 teáskanál só
  • 2,5 teáskanál instant élesztő
  • 3,5–4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel)

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej
  • szezámmag

A töltelékhez:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tk paprikakrém

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni.

Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával.

A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam.

A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.

Szinte bármivel tölthető.

A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.

Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet.

A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is.