Tökpörkölt oldalassal recept

Hozzávalók:
- 3,5 kg tök
- 1,5 kg oldalas
- 1 szál füstölt porc
- 4 fej vöröshagyma
- 2 liter víz
- 70 gramm sűrített paradicsom
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál vegeta
- 1 kiskanál fokhagymag ranulátum
- 3 evőkanál pirospaprika
Tökre:
- 0,5 evőkanál só
- 1 evőkanál ecet
- 2 csokor kapor
Rántás:
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A húsokat készre főzzük a hagymás, paprikás vízben, szinte mint egy pörköltet.
Miután megfőtt kiszedjük és a helyére kerül az előzőleg kockázott, sózott, ecetezett, aprított kaporral megszórt tök. Felforraljuk, majd a rántással sűrítjük és kész is.
Tipp:
Én 3-4 darab vékony, hegyes paprikát és ecetes paprikát is szoktam beledobni.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »