Tökpörkölt oldalassal recept
Hozzávalók:
- 3,5 kg tök
- 1,5 kg oldalas
- 1 szál füstölt porc
- 4 fej vöröshagyma
- 2 liter víz
- 70 gramm sűrített paradicsom
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál vegeta
- 1 kiskanál fokhagymag ranulátum
- 3 evőkanál pirospaprika
Tökre:
- 0,5 evőkanál só
- 1 evőkanál ecet
- 2 csokor kapor
Rántás:
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A húsokat készre főzzük a hagymás, paprikás vízben, szinte mint egy pörköltet.
Miután megfőtt kiszedjük és a helyére kerül az előzőleg kockázott, sózott, ecetezett, aprított kaporral megszórt tök. Felforraljuk, majd a rántással sűrítjük és kész is.
Tipp:
Én 3-4 darab vékony, hegyes paprikát és ecetes paprikát is szoktam beledobni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









