Tökpörkölt oldalassal recept

Hozzávalók:
- 3,5 kg tök
- 1,5 kg oldalas
- 1 szál füstölt porc
- 4 fej vöröshagyma
- 2 liter víz
- 70 gramm sűrített paradicsom
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál vegeta
- 1 kiskanál fokhagymag ranulátum
- 3 evőkanál pirospaprika
Tökre:
- 0,5 evőkanál só
- 1 evőkanál ecet
- 2 csokor kapor
Rántás:
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A húsokat készre főzzük a hagymás, paprikás vízben, szinte mint egy pörköltet.
Miután megfőtt kiszedjük és a helyére kerül az előzőleg kockázott, sózott, ecetezett, aprított kaporral megszórt tök. Felforraljuk, majd a rántással sűrítjük és kész is.
Tipp:
Én 3-4 darab vékony, hegyes paprikát és ecetes paprikát is szoktam beledobni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »