Tökpörkölt oldalassal recept

Hozzávalók:
- 3,5 kg tök
- 1,5 kg oldalas
- 1 szál füstölt porc
- 4 fej vöröshagyma
- 2 liter víz
- 70 gramm sűrített paradicsom
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál vegeta
- 1 kiskanál fokhagymag ranulátum
- 3 evőkanál pirospaprika
Tökre:
- 0,5 evőkanál só
- 1 evőkanál ecet
- 2 csokor kapor
Rántás:
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A húsokat készre főzzük a hagymás, paprikás vízben, szinte mint egy pörköltet.
Miután megfőtt kiszedjük és a helyére kerül az előzőleg kockázott, sózott, ecetezett, aprított kaporral megszórt tök. Felforraljuk, majd a rántással sűrítjük és kész is.
Tipp:
Én 3-4 darab vékony, hegyes paprikát és ecetes paprikát is szoktam beledobni.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »