Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökfőzelék grillezett oldalassal recept

Tökfőzelék grillezett oldalassal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tökfőzelékhez:

    • 1 közepes méretű zsenge főzőtök
    • kapor
    • 1 ek só
    • 2-3 ek tejföl
    • 3-4 ek rizsliszt
    • ecet (opcionális)
    • 1 ek cukor vagy eritrit

    Az oldalashoz:

    • 1,5 kg oldalas
    • babérlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • szemes bors
    • 2 dl ketchup
    • 2 ek méz
    • őrölt bors
    • 1 ek fehérborecet
    • bors

    Elkészítése:

    A tököt megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és legyaluljuk, abban az edényben, amiben főzni fogjuk és lesózzuk. Állni hagyjuk kb egy fél órát.

    Ezt követően annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi és ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott kaprot is. Forrástól számított pár perc főzés a töknek elég.

    Egy kis tálkában a tejfölt, a rizsliszttel kevés vízzel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd ezzel behabarjuk a főzeléket. Kb 5 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

    Végül ecettel, cukorral, ha szükséges még sóval ízesítjük.

    Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, majd egy fazékban feltesszük főni, sóval, szemes borssal, babérlevéllel és hagymával együtt. Kb 1,5 óra alatt takaréklángon készre főzzük. Leszűrjük, a levet alaplének meghagyjuk (amiből bármilyen zöldségleves készíthető), a húst hagyjuk kihűlni.

    Ezt követőn, a húsra öntjük a ketchup-méz-só-bors-fehérborecet elegyet és egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap kerti grillen vagy a sütő grill fokozatán pirosra sütjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá