Tökfőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg főzőtök (friss)
- 1 cs kapor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsiradék
- 2 dl kefír
- 1 ek liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő vagy só
- 1 tk ecet
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, magházas belsejét kivájjuk és legyaluljuk.
A kaprot apróra, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát a zsiradékon megfuttatjuk, beletesszük a gyalult tököt és a kaprot, hozzáadunk 2,5 dl vizet és felforraljuk. Fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és nagyjából 20 perc alatt puhára főzzük.
A kefirben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a fűszerpaprikát, a cukrot és hozzáadjuk az ecetet, mikor puha a tök, behabarjuk vele a főzeléket. Egyszer felforraljuk és elzárjuk a lángot!
Sült oldalassal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.