Tökfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg főzőtök (friss)
  • 1 cs kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsiradék
  • 2 dl kefír
  • 1 ek liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk ételízesítő vagy só
  • 1 tk ecet
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

A tököt meghámozzuk, magházas belsejét kivájjuk és legyaluljuk.

A kaprot apróra, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk.

A hagymát a zsiradékon megfuttatjuk, beletesszük a gyalult tököt és a kaprot, hozzáadunk 2,5 dl vizet és felforraljuk. Fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és nagyjából 20 perc alatt puhára főzzük.

A kefirben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a fűszerpaprikát, a cukrot és hozzáadjuk az ecetet, mikor puha a tök, behabarjuk vele a főzeléket. Egyszer felforraljuk és elzárjuk a lángot!

Sült oldalassal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!