Tojással, kaliforniai paprikával töltött rúdfasírt recept

Hozzávalók:
A fasírthoz:
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 áztatott zsemle
- 2 ek libazsír
- 1 ek fűszerpaprika
- fél csomag sertés fűszerkeverék
- 1 tk bors
- só
A töltelékhez:
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kaliforniai paprika
Sütéshez:
- 4 kávéskanál libazsír
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk és a zsíron kevés sóval, fedő alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a borsot, majd a húsra öntjük.
Hozzátesszük a jól kinyomkodott zsömlét, a tojást, a fűszer keveréket, sózzuk és jól összedolgozzuk
Egy szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit és ezen téglalap alakúra formázzuk a húsmasszát úgy, hogy a középső 1/3 részén kétszer olyan vastag legyen, mint a jobbra-balra eső 1/3-1/3 részen.
A középső 1/3-on elrendezünk 4 db kockára vágott főtt tojást és egy kockára vágott piros, kaliforniai paprikát.
A balra-jobbra eső 1/3-okat felhajtjuk a középső részre és szép, tömör rudat formálunk belőle. A rudakat zsemlemorzsába forgatjuk meg.
Elosztva a rúd tetejére tesszük a 4 kiskanál zsírt és a sütőben – légkeveréses funkcióval – pirosra sütjük.
Sütés közben a zsiradékkal többször meglocsoljuk, hogy szép színt kapjon és egyenletesen süljön.
Ha fokozni akarjuk a színhatást, sárga és zöld kaliforniai paprikát is használhatunk.
Tipp:
A fasírt alaprecept szerint elkészített húst tetszés szerint tölthetjük meg, ízlésünknek megfelelően variálva: csak tojással, sajttal, medvehagymával, színes paprikákkal stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »