Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szegedi gulyás recept

Szegedi gulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés lapocka
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • zsiradék
    • 1 kk őrölt kömény
    • 2-3 ek pirospaprika
    • csipetnyi chili
    • 500 g tejföl
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst kockára vágjuk.

    A felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított zsiradékban. Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és zsírjára pirítjuk.

    Hozzáadjuk a húst, majd sóval, kevés chiliporral és köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon további 5 percig pároljuk.

    A savanyú káposztát közben átmossuk, a levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott káposztát a húshoz keverjük és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.

    Tovább főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul, ezután tejfölöllel felöntjük és még kb 5 percig forraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük vagy egy kis habarással sürítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá