Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombok káposztaágyon recept

Csirkecombok káposztaágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 felső csirke felsőcomb
    • kb 1 kg fejeskáposzta
    • 200 g bacon kockázva
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma szeletelve
    • 2 ek mustár
    • 120 ml almaecet
    • 500 ml csirkealaplé
    • 3 ek (barna)cukor
    • 2 darab babérlevél
    • 6 ág kakukkfű
    • olaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A combokat megtakarítjuk, majd alaposan besózzuk és borsozzuk.

    Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a combokat először bőrükkel lefelé kezdjük pirítani. Amikor szép piros, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.

    Kiszedjük a combokat, majd a visszamaradt olajhoz hozzádjuk a bacont és elkezdjük pirítani. Rátesszük a hagymát és addig pirítjuk, amíg elkezd összeesni. Ekkor hozzáadjuk a káposztát és megvárjuk, amíg ez is összeesik kissé.

    Ekkor hozzáadjuk az ecetet, mustárt és elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a cukrot és a babérleveleket valamint a kakukkfüvet. Az egészet alaposan összekeverjük.

    A káposztára tesszük a combokat, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 40 percre.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá