Csirkecombok káposztaágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 felső csirke felsőcomb
  • kb 1 kg fejeskáposzta
  • 200 g bacon kockázva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma szeletelve
  • 2 ek mustár
  • 120 ml almaecet
  • 500 ml csirkealaplé
  • 3 ek (barna)cukor
  • 2 darab babérlevél
  • 6 ág kakukkfű
  • olaj
  • só, bors

Elkészítése:

A combokat megtakarítjuk, majd alaposan besózzuk és borsozzuk.

Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a combokat először bőrükkel lefelé kezdjük pirítani. Amikor szép piros, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.

Kiszedjük a combokat, majd a visszamaradt olajhoz hozzádjuk a bacont és elkezdjük pirítani. Rátesszük a hagymát és addig pirítjuk, amíg elkezd összeesni. Ekkor hozzáadjuk a káposztát és megvárjuk, amíg ez is összeesik kissé.

Ekkor hozzáadjuk az ecetet, mustárt és elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a cukrot és a babérleveleket valamint a kakukkfüvet. Az egészet alaposan összekeverjük.

A káposztára tesszük a combokat, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 40 percre.