Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyúkáposztás-tarjás dödölle recept

Savanyúkáposztás-tarjás dödölle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg krumpli
    • 20 dkg liszt
    • 1 kg tarja
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál őrölt feketebors
    • olaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1-2 evőkanál mustár

    Elkészítése:

    A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat öntök alá és fokhagymát reszelek rá.

    A vöröshagymát szeletekre vágom és azt is rárakom. Sózom, borsozom, egy pici pirospaprikát szórok rá, valamint 1 evőkanál mustárt kenek rá.

    Tűzhelyen az egészet összepirítom miközben mindent átkeverek, majd vizet öntök alá és majdnem puhára párolom.
    Amíg a hús készül, elkészítem a dödöllét.

    A krumplit megtisztítom, kis kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. A levében összetöröm, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverem benne a lisztet.

    Egy tepsit kiolajozok és elterítem benne a káposzta felét. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakok rá a dödölléből. A dödöllét két evőkanállal formázom. Ezek közé teszem a majdnem elkészített hússzeleteket. Az egészet betakarom a maradék káposztával.

    A kisült hús zsírjával meglocsolom és sütőben aranybarnára sütöm 40-50 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá