Savanyúkáposztás-tarjás dödölle recept
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 kg tarja
- 1 kg savanyú káposzta
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál mustár
Elkészítése:
A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat öntök alá és fokhagymát reszelek rá.
A vöröshagymát szeletekre vágom és azt is rárakom. Sózom, borsozom, egy pici pirospaprikát szórok rá, valamint 1 evőkanál mustárt kenek rá.
Tűzhelyen az egészet összepirítom miközben mindent átkeverek, majd vizet öntök alá és majdnem puhára párolom.
Amíg a hús készül, elkészítem a dödöllét.
A krumplit megtisztítom, kis kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. A levében összetöröm, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverem benne a lisztet.
Egy tepsit kiolajozok és elterítem benne a káposzta felét. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakok rá a dödölléből. A dödöllét két evőkanállal formázom. Ezek közé teszem a majdnem elkészített hússzeleteket. Az egészet betakarom a maradék káposztával.
A kisült hús zsírjával meglocsolom és sütőben aranybarnára sütöm 40-50 perc alatt.