Savanyúkáposztás-tarjás dödölle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 kg tarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál mustár

Elkészítése:

A tarját felszeletelem és egy ledénybe rakom, olajat öntök alá és fokhagymát reszelek rá.

A vöröshagymát szeletekre vágom és azt is rárakom. Sózom, borsozom, egy pici pirospaprikát szórok rá, valamint 1 evőkanál mustárt kenek rá.

Tűzhelyen az egészet összepirítom miközben mindent átkeverek, majd vizet öntök alá és majdnem puhára párolom.
Amíg a hús készül, elkészítem a dödöllét.

A krumplit megtisztítom, kis kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. A levében összetöröm, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverem benne a lisztet.

Egy tepsit kiolajozok és elterítem benne a káposzta felét. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakok rá a dödölléből. A dödöllét két evőkanállal formázom. Ezek közé teszem a majdnem elkészített hússzeleteket. Az egészet betakarom a maradék káposztával.

A kisült hús zsírjával meglocsolom és sütőben aranybarnára sütöm 40-50 perc alatt.