Sajtos rakott zöldbab recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott zöldbab /vajbab/
- 60 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg reszelt sajt
- 20 dkg rizs
- 1 db leveskocka
- fűszerek: őrölt bors, só, pirospaprika
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 450 gramm tejföl
- vaj a forma kenéséhez
- egy pici zsemlemorzsa
- egy pici olaj
Elkészítése:
A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kevés olajban megdinszteljük, majd beletesszük a darált húst megfűszerezzük és megpirítjuk.
A végén az aprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Félretesszük ezt is.
Kis olajban megpirítjuk a rizst és felöntjük másfélszer annyi vízzel és egy leveskockával, majd puhára főzzük. amikor kész fedő alatt hagyjuk állni egy kicsit.
A rétegezés:
Egy hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és először egy sor rizs, majd egy réteg hús, egy réteg zöldbab, sajt és tejföl.
A második sor ugyanígy míg elfogynak a hozzávalók.
Tetejére reszelt sajt kerül.
200 fokon, kb 30 percig sütjük.
Edényméret:
30×22 cm.
Jó étvágyat kívánok.
Tipp:
Kiadós, finom és laktató egytálétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









