Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rakott zöldbab recept

Sajtos rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fagyasztott zöldbab /vajbab/
    • 60 dkg darált hús
    • 1 fej hagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg reszelt sajt
    • 20 dkg rizs
    • 1 db leveskocka
    • fűszerek: őrölt bors, só, pirospaprika
    • 1 csokor aprított petrezselyem
    • 450 gramm tejföl
    • vaj a forma kenéséhez
    • egy pici zsemlemorzsa
    • egy pici olaj

    Elkészítése:

    A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kevés olajban megdinszteljük, majd beletesszük a darált húst megfűszerezzük és megpirítjuk.

    A végén az aprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Félretesszük ezt is.

    Kis olajban megpirítjuk a rizst és felöntjük másfélszer annyi vízzel és egy leveskockával, majd puhára főzzük. amikor kész fedő alatt hagyjuk állni egy kicsit.

    A rétegezés:

    Egy hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és először egy sor rizs, majd egy réteg hús, egy réteg zöldbab, sajt és tejföl.

    A második sor ugyanígy míg elfogynak a hozzávalók.

    Tetejére reszelt sajt kerül.

    200 fokon, kb 30 percig sütjük.

    Edényméret:

    30×22 cm.

    Jó étvágyat kívánok.

    Tipp:

    Kiadós, finom és laktató egytálétel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá